Britta kommer från Gävle, men är sedan många år bosatt i Stockholm. Hon tillhör en av Sveriges mest anlitade körsångerskor.

Britta flyttade till Stockholm 1992 för att utbilda sig till lärare. I samma veva tog sångkarriären fart när hon började sjunga med gospelkören One Voice. Där knöts många band med både sångare, musiker och producenter.

Sedan dess har Britta backat upp många svenska artister, både på skivinspelningar och på scenen. Som exempel kan nämnas Agnetha Fältskog, Agnes, Thomas Di Leva, Peter Jöback, Ulf Lundell och Magnus Uggla.

Hon har turnerat tillsammans med Carola, Titiyo, Orup, Lena Philipsson, Robyn, Lisa Nilsson, Tommy Körberg, Patrik Isaksson, Sarah Dawn Finer, m fl.

Britta är med i husbanden i tv-succéerna Så mycket bättre och Allsång på Skansen.

Hon har medverkat som körsångerska i Melodifestivalen i 20 år och det har resulterat i två eurovisionguld, med Måns Zelmerlöw och Loreen samt ett brons med Sanna Nielsen.

Förutom bakgrundssången så har Britta många andra musikaliska uppdrag. Allt från att vara gästsolist med körer och orkestrar samt uppträda med barnmusikgruppen  Kompispatrullen till att föreläsa på musikskolor eller agera middagsunderhållning med Kerstin Ryhed Lundin. Läs mer på övriga flikar på webbsidan.

Musiken tar stor plats i Brittas liv men utöver det så gillar hon att laga mat och tillbringa tid med familjen och vännerna.